Виж препоръки

Болногледачи и асистенти


bolnogledachki_Sofia_Canka

Болногледачка

Цанка, на 55 години

Здравейте, казвам се Цанка Мутева на 55 години от гр.Батановци. След като завърших средното си образование, дълги години работех в ж.п. гара Перник, сладкар майстор съм била, но след като животът ми ме насочи в ортопедията в Горна баня, реших че това е моята мисия да помагам на възрастни хора. Имах курс по руска рехабилитация…, сега като се замисля, май няма разлика от българската..(смее се). Обичам да ми е чисто и уютно у дома, разтоварвам се като шия, може да се каже,че ми е хоби.Имам две деца, трима внуци, които им помагам във всичко. Най-важното в грижите за мен при болен или пациент е да му възстановя психическия комфорт, независимо пред какво е подложен да се бори.


болногледачка София Руми

Болногледачка

Руми, на 57 години

Казвам се Румяна Тасева и съм на 57 год., от гр.София. След като по обиколих няколко центъра за възрастни, най-ползотворно се чувствам като се грижа за един човек у дома. Болногледач съм от 8 години. Имам прекрасно семейство, обичам да се грижа за хора в нужда и мисля, че мога да се нарека щастлив човек.


болногледачка София СлавейкаВиж препоръки

Болногледачка

 Славейка, 58 години
Здравейте, аз съм Славейка Велкова и съм на 58 год.,от гр.София. Освен, че работя като болногледач от 10 години, преподавам на деца по български език и литература за кандидатстване във висшите у-ща. Работех като детска учителка дълго време, но от 10 години помагам на хора в нужда. Обичам професията си на болногледач и я работя с удоволствие.

За гледане на възрастни хора се изисква време и търпимост. Все пак, въпреки слабостта си, те са личности, които са имали кариера, отгледали са деца, построили са дом. Сега, в зенита на живота си, те имат нужда само от малко топлина. От една добра дума и усмивка. Когато тялото страда, страда и душата. Квалифицираните грижи при гледане на болни са жизненоважни за тях. Действията на опитния болногледач не причиняват допълнителен дискомфорт на болните хора, а облекчават страданията им. Болногледачът може да нахрани капризен болен, да му свари билки, които да го облекчат и успокоят. В компанията на своя болногледач или личен асистент болният се чувства спокоен и сигурен, че се грижат за него по най-добрия начин.


bolnogladachka SofiaВиж препоръки

Болногледачка

Лили, на 58 години

По неволя заминах за Гърция да търся работа за да помагам на децата. Така попаднах на обучение за асистенти и ето ме тук. След като обгрижвах една баба година и половина, реших да се върна при семейството и да помагам оттук. Не се хваля за работата си, хората сами се убеждават, че полагам грижи с моят вече не скромен опит. Санитарни,хигиенни нужди, нужди в домакинството, готвене, от нищо не се плаша, а се радвам когато съм в полза.


болногледачка Варна Снежи

Болногледачка

Снежи, 56 години
Казвам се Снежанка Стоянова и съм на 56 години, от град Силистра. По образование съм икономист, двама синове, които ме радват и се гордея с тях. След като майка ми имаше нужда от специални санитарни, медицински нужди, съдбата си каза думата. Гледах я 9 години и не успях да се докажа като добър икономист, а като добър болногледач. От 2015 год. съм към екипа на Мобилен хоспис първо във Варна, после в София. Съдба или не, обичам да полагам грижи за хора в нужда.


b_Sofia_Violeta

Болногледач

Вили, 60 години

Здравейте, аз съм Виолета Митева и съм на 60 години, от гр.Мездра. Имам прекрасна дъщеря и се гордея с двама внука. Работила съм 30 години в промишленото предприятие в гр.Мездра. След кратко обучение за болногледач заминах за Италия за 4 години, където се грижех за възрастни хора. Работя към мобилен хоспис от 1 година и съм щастлива с моите колеги. Описвам себе си като постоянна, тиха и чистосърдечна жена.


болногледачка София Ваня

Болногледач

Ваня, 53 години
Открих, че съм добра в грижите за хора, след като близо 5 години бях единствената опора на моя съседка след инсулт и почти 100% парализа. Никога дотогава не бях правила подобно нещо: денонощно да бъда на разположение, да проверявам множество параметри на състоянието й, да я къпя, обличам, храня, масажирам по 2 пъти дневно, да я подкрепям и с думи, за да задържа малкото останал живот в нея…

Сега съм се отдала на грижите за други хора. Чистя, готвя, въобще домакинствам с лекота. Често съм и придружител в болница. Не мога да поемам много тежки пациенти и предпочитам да са близо до квартал Банишора или по линията на метрото.

Вкъщи сме голямо семейство – живея с двамата си синове, снахата и внучето, което е 1ви клас. Имам средно гимназиално образование.

Възрастните хора са личности, които имат богат жизнен опит зад гърба си. Те веднага разпознават фалшивите хора и не ги допускат до себе си. Когато обаче харесат своя болногледач или личен асистент, те са доволни, че дните им няма да минават в самота, а има някой, който да се грижи за тях с професионализъм и доброта. Да си възрастен не е лесно, а ако си и болен, става още по-лошо. Затова при гледане на болни, възрастни хора, най-важен е подходът. Добрият болногледач или личен асистент никога не си позволява грубо и неуважително отношение към болните, стари хора, които са уязвими не само физически, но и емоционално.


Виж препоръки

Болногледач

Теменужка, 58 години

Теменужка Кирилова на 58 год от гр.Батановци. Бързам да кажа, след дълго лутане, към коя фирма да се ориентирам, след като попаднах в мобилен хоспис, съм щастлива. Имам голямо семейство, трима синове и много внуци…смее се. Имам дългогодишен опит, но в самият процес на обгрижване се показва. Израстнала в малък град с голяма къща, хобито ми е градината и цветята. Обичам да съм пълноценна в работата си и да помагам в хора в нужда. За мен нашата професия е и призвание и мисия и човек трябва да се отдаде доколкото може,за да се чувства болния или възрастният в нужда спокоен и доволен.


Виж препоръки

Болногледач

Лили, 62 години


Всички болногледачи и лични асистенти от нашия мобилен хоспис са обучени и имат опит за гледане на възрастни хора. Те могат да се справят с тоалета и хигиената им, с храненето и всички необходими ежедневни дейности, с които възрастният човек се затруднява или не е в състояние да извършва сам. С това те отменят децата и близките в тежките грижи по гледане на болен, като в това време те могат да ходят на работа и да живеят своя живот, без да се чувстват виновни, че са оставили най-близкия си човек сам и болен вкъщи.