Грижи за възрастни хора в Пловдив

Рехабилитатори

Възстановяване след травми и тежки болести.

Всеки знае колко трудно е ежедневното транспортиране на трудно подвижен човек до център за рехабилитация. Рехабилитация след инсулт се прави най-добре в домашни условия. Болният е спокоен, защото е в дома си, сред своите близки, а след проведената рехабилитация той може да си легне и да почива в леглото си, вместо да изтърпи трудно и болезнено придвижване от рехабилитационния център до дома си. Всички рехабилитатори казват, че след масаж човек трябва да легне, да се завие и да се затопли в леглото си, за да има по-голям ефект от процедурите. Това може да се случи само ако човек е в дома си или в санаториум. Ако се наложи всеки ден да пътува по половин – един час до рехабилитационен център и след това същия път обратно, ефектът може дори да е отрицателен.

Тук опираме и до времето на хората, които трябва да придружават болния, за да не пропуска той своята рехабилитация. Ние, от мобилен хоспис, спестяваме това време на близките на болния като осигуряваме грижа за него през деня, а докато те работят, той е облечен, нахранен, има кой да му даде лекарствата и процедурите по раздвижване вървят по план. Всеки ден, опитен рехабилитатор посещава болния и изпълнява предписаните процедури. Много възрастни хора се нуждаят от рехабилитация, а това не е дейност, която може да се прави от всяка масажистка, завършила тримесечни курсове. Нашите рехабилитатори имат висока квалификация, подкрепена с валидни дипломи от реномирани учебни заведения. Те имат богат опит и професионализъм, което им помага да знаят от какво точно се нуждае всеки един пациент. Индивидуалният подход към болния, доверието в неговия персонален рехабилитатор са в основата на успеха от процедурите.

Обадете ни се и ние ще Ви посетим у дома – тел.099 611 0204

Много болни след инсулт се променят коренно, не само като физическа подвижност, но и като характер. Те стават капризни, сприхави, общуването с тях е трудно. Добрите рехабилитатори имат своеобразен подход към тези болни, те успяват да установят контакт с тях, да спечелят доверието им, за да могат да извършат необходимите процедури. С напредъка на раздвижването на болните, те се променят – стават по-спокойни, повече се усмихват и общуването с тях се улеснява.

Специализирана рехабилитация след инсулт се прави не само с ръце. Има нужда и от специална апаратура, както и подходящи препарати за втриване в кожата. Това са уреди, които допринасят за стимулиране на мускулите и нервите и тонизират цялото тяло. Нашите рехабилитатори могат да осигурят необходимите за болния аксесоари и консумативи, за да има по-голям ефект от извършваната рехабилитация.

Възползвайте се от нашите предложения за посещение на персонален рехабилитатор в дома ви. С това ще спестите много време и нерви, а на болният – много дискомфорт от ежедневно пренасяне и траснпортиране до рехабилитационен център и обратно. Ние връщаме радостта от живота като постепенно възстановяваме подвижността на тялото след инсулт или друг здравословен проблем.